Їжа

Нарізав картоплю хитрим способом, а потім обсмажив. Вийшла оригінального виду картопля-фрі.

Дуже люблю такий фаст-фуд як картоплю фрі.
Розумію, що страва не дуже корисне, але все ж раз в пару місяців балую себе такою картоплею.

Нещодавно знову вирішив насмажити, але не звичними всім брусочками, а целікова картоплиною, просто незвичайним способом нарізаної.
При такому способі нарізки всі брусочки залишаються з’єднаними між собою.

Скажу відразу, нічого особливого, крім незвичайного виду, такий спосіб не дає. Простіше було б приготувати картоплю класичним способом, але у мене було багато вільного часу і бажання спробувати щось нове.
Спочатку навіть не планував писати статтю, але потім вирішив – нехай буде. Раптом кому стане в нагоді.

Описати словами нарізку досить важко, тому для наочності покажу все на

  • З очищеної картоплини з обох сторін зрізаємо боковинки, зробивши її більш плоскою. Обрізані частини не пропадуть, їх теж можна обсмажити у фритюрі.
  • Далі укладаємо картоплину, однією з плоских сторін, на дошку між двох бамбукових паличок для суші. Вони будуть слугувати обмежувачами для ножа, щоб випадково не картоплину розрізати цілком.
  • На картоплині робимо косі надрізи через кожні 5 мм, до паличок-обмежувачів. Потім перевертаємо і повторюємо ту ж операцію. Надрізи з обох сторін повинні перехрещуватися між собою.
  • Далі, картоплину насаджуємо на шпажку і розводимо її. Виходить така гармошка.
  • Далі шпажку обламуємо і обсмажуємо картоплю у фритюрі.

Я не використовував ніяких приправ, крім солі. Мені більше подобається смак картоплі без всяких спецій.