Їжа

Взяв бублики, трохи фаршу і приготував смачні мясні “ватрушки”

Простенький рецепт смачних ледачих “ватрушок” з начинкою з м’ясного фаршу під сирною шапкою.

На моєму каналі коли той вже був опублікований дуже схожий рецепт.Але тоді я робив “ватрушки” з сушок, вони виходили дуже маленькими, буквально на один укус.

Міні-ватрушки з сушок.

Ось посилання на статтю з рецептом – Може когось і зацікавить.

У цьому ж рецепті використовуються бублики. “Випічка” виходить солідніше в розмірах, парочки таких ледачих “ватрушок” вже вистачить втамувати голод.

Для рецепта знадобиться:

Бублики несолодкі – 10 шт

Фарш м’ясний – 400 гр

Сир – 100 гр

Сметана або майонез

Молоко 200 мл

Якщо планується використовувати фарш куплений в магазині, потрібно його доопрацювати – змішати з дрібно нарізаною цибулю, спеції за смаком і сіллю.

Я використовував фарш домашній, особисто прокручений, вже з цибулею і з усіма приправами.

  • Для початку, бублики потрібно замочити в молоці.
  • Бублики не тонуть у молоці, тому замочуємо кожну сторону по черзі, хвилин за 5. Не варто тримати їх у молоці довше, інакше занадто розкиснуть і розваляться.
  • Замочені бублики викладаємо на деко.
  • Кожну баранку заповнюємо фаршем.
  • Фарш змащуємо жирної сметаною. Можна і майонезом, якщо ви не противник термічної обробки цього холодного соусу.
  • Завершуємо всі шапкою з натертого сиру. Я зазвичай використовую сулугуні – відмінно плавиться і підрум’янюється

Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, хвилин 25 – 30.